Digital Aetas

w

14 Najboljih besplatnih Chrome ekstenzija za SEO (Isprobano i Testirano)

Ekstenzije za Google Chrome povezane s SEO-om mogu vam pomoći da radite brže i pametnije. Testirali smo nekoliko desetaka popularnih besplatnih Chrome proširenja i uključili

Prikazuje 14 NAJBOLJIH CHROME EKSTENZIJA ZA SEO

Podjeli

Ekstenzije za Google Chrome povezane s SEO-om mogu vam pomoći da radite brže i pametnije.

Testirali smo nekoliko desetaka popularnih besplatnih Chrome proširenja i uključili 14 najkorisnijih u ovom članku.

Ovo proširenje omogućuje vam pregledavanje meta informacija na web stranicama, pronalaženje problema i dobivanje savjeta kako ih popraviti. Obuhvaća meta oznake, kanoničke oznake, Open Graph oznake, strukturirane podatke, hreflang, podnaslove i još mnogo toga.

Također pruža napredne podatke o internim i eksternim skriptama koje se koriste na stranici.

Meta SEO Inspector

Za razliku od mnogih drugih ekstenzija, Hreflang Tag Checker ne samo da nabraja podatke o “hreflang” na stranici. Zapravo, pretražuje veze u “hreflang” oznakama kako bi provjerio povezuju li se s stranicom koju trenutačno posjećujete.

Hreflang Tag Checker

TextOptimizer se pozicionira kao alat za pomoć u pisanju. Analizira rezultate pretrage za relevantne pojmove i izvlači “tablice namjera” kako bi predložio druge riječi koje možete koristiti u svom tekstu “kako biste bolje odgovarali očekivanjima pretraživača”.

Na tržištu postoji dovoljno premium alata za optimizaciju sadržaja, ali TextOptimizer obavlja dobar posao kao besplatan alat.

TextOptimizer

Ova ekstenzija pruža značajnu količinu podataka za besplatan alat: Volumeni pretrage ključnih riječi, ideje za ključne riječi i procjene prometa na razini domene dostupni su izravno na Googleovim rezultatima pretrage.

Nedavno je dodana nova značajka nazvana “Outline Generator”. Ova značajka stvara konturu članka analizirajući rezultate najbolje rangirane pretrage u samo jednom kliku.

 

Keyword Surfer

SEO Minion je jedan od višenamjenskih alata za SEO. Omogućuje vam provjeru on-page SEO podataka, ističe odlazne veza i provjeru stranicu za slomljene veze.

Vjerojatno najbolja značajka ovog alata je višerazinsko izvoz upita “Također ljudi pitaju” sa SERP-a. Ovo će vam pružitiuvid u povezane upite koje možete razmotriti prilikom kreiranja novog sadržaja.

SEO Minion

S ovom ekstenzijom, možete emulirati Google pretrage s bilo koje lokacije i provjeriti nalazi li se određeni URL među prvih 100 rezultata.

Ovo vam pomaže vidjeti kako se rangiranje mijenja za upit na različitim dijelovima svijeta.

SEO Search Simulator

Link Redirect Trace otkriva sve URL-ove u lancu preusmjeravanja, uključujući 301, 302 i JavaScript preusmjeravanja.

Osim toga, prikazuje neke metrike na razini stranice iz LinkResearchTools-a besplatno.

Link Redirect Trace

Google ekstenzija Glimpse pretvara Google Trends u alat za istraživanje ključnih riječi. Obogaćuje podatke Google Trends-a s volumenima pretrage ključnih riječi, prijedlozima dugih repova i kartom tema.

Međutim, važno je napomenuti da besplatna verzija dopušta samo 10 pretraga mjesečno. Za obimno istraživanje ključnih riječi potrebna je plaćena pretplata.

Glimpse

Ovo je neophodan alat za one koji rade s web stranicama koje koriste JavaScript.

Uspoređuje sirovi kod stranice s njezinom renderiranom verzijom. SEO stručnjaci mogu provjeriti, primjerice, radi li JavaScript nadjačava naslove, opise ili kanoničke oznake.

View Rendered Source

Sa Similarweb ekstenzijom za Googel Chrome možete provjeriti procijenjeni promet, izvore prometa, geografiju posjetitelja i druge ključne statistike za bilo koju web stranicu.

Ovo proširenje je korisno za procjenu prilika za povezivanje i analiziranje konkurencije.

Similarweb

Ova ekstenzija odHuntera pronalazi adrese e-pošte povezane s web stranicom koju posjećujete. Dobivate 50 besplatnih kredita mjesečno. Također postoji dodatak a Google Sheets add-on  za brzu provjeru u masovnom broju.

Hunter

Gmass je moćan i lagan alat za organizaciju kampanja za kontaktiranje. Integrira se izravno u Gmail i ne zahtijeva dodatne resurse.

Omogućuje vam planiranje slanja e-pošte,  spajanja pošte s Google Sheetom, stvaranje sekvenci e-pošte i praćenje otvaranja e-pošte.

Gmass

Data Scraper omogućuje vađenje različitih podataka sa bilo koje web stranice i spremanje na proračunsku tablicu.

Možete izvući tablice i liste, dobiti rezultate s više stranica i stvoriti prilagođene “recepte” za vaše potrebe.

Data Scraper

Ahrefs SEO Toolbar nudi sljedeće značajke: izvještaj o on-page SEO-u, praćenje preusmjeravanja, čitač HTTP zaglavlja, provjera/isticanje veza i simulator lokacije pretrage.

Korisnici Ahrefs-a također dobivaju metrike za stranice, domene i ključne riječi za URL-ove koje posjećuju i za rezultate pretrage. Osim toga, ovo proširenje može pomoći slanju URL-ova izvještajima Link Intersect i Content Gap.

Ahrefs' SEO Toolbar

Završne misli

Postoji nekoliko Google ekstenzija koje donose značajke online alata i usluga za SEO direktno u vaš preglednik. Nadam se da će vam ovaj post pomoći da pronađete jedno ili dva proširenja koja će značajno utjecati na vašu produktivnost i uštedjeti vam puno vremena.

Samo imajte na umu da upotreba previše proširenja preglednika može usporiti vaše računalo, stoga ih mudro birajte.

Ako koristite mnogo proširenja, uvijek možete stvoriti više korisničkih profila za različite zadatke.

Zatim možete instalirati različita proširenja na svaki profil i prebacivati se između njih prema potrebi.

Također možete koristiti One Click Extensions Manager kako bi vaše ekstenzije bile uredne i organizirane.

0 Comments

Pogledajte naše druge članke

Digitalna Tranformacija Na Dohvat Ruke 📖

Jeste li spremni unaprijediti svoje SEO vještine? Pridružite se našoj zajenici SEO entuzijasta kako biste uvijek dobili najnovije informacije i strategije direktno u svoj inbox. Napravite prvi korak ka vrhu tražilice!